Fotat va presentar el seu CD "Ara sí" a Mataró Ràdio al programa del CMM "El Crit del Col·lectiu"
en Xavi ens mostre un dels 523 Cds de la primera edició


 
Com es va gravar ara sí  

Primer estructurar les cançons amb Logic, algunes d’elles recuperades del Atari, per sort Logic encara llegeix cançons del Notator, així doncs tenim les pistes com a claqueta de luxe, baix, bateria, acords i melodia amb piano tot midi, si el tempo és correcte gravem una pista de guitarra de referència.

   

El següent es gravar totes les bateries
( i mirar que el Edu no canti mentres toca :-0 )

Lo primer que li molesta es tenir que bategar amb els auriculars posats, quin remei !!!

 
   
 És important tenir clar els sons de la guitarra encara que sigui només de referencia, ja que afecta al ànim del bateria, no està demés comprovar i tenir una idea ben clara de quin so estem buscant.
   

L’Edu diu que ell ja ha acabat, ha ben seguit la claqueta, la feina es ara nostre per seguir-lo clavant l’harmonia al seu ritme.

   

Un cop tenim la bateria ben gravada i repassada fins el últim detall, passem a escalfar les vàlvules dels amplis. Per gravar la guitarra en Jordi fa servir cuatre pistes dos de micròfon i dos de línea directe del rack d’efectes, a la barreja final decidirem quina proporció volem de cada track stereo.

   
En Xavi recent incorporació al grup, estrena el seu nou baix Fender, ja te els deures fets i ha escoltat mil cops las bases, està preparat per començar a gravar totes les línees de baix, desconnectarem la pista de baix midi i serà el seu Fender qui doni el pes a les cançons. 
   

Doncs ja tenim la pista de baix gravada i ha estat fent servir el so que recull el micròfon apuntant al altaveu del ampli de baix, i la escolta sense auriculars es a dir escoltant el so dels Dynaudio M3 de la sala de control.

 

   

Ja només queda gravar les veus, vocalitzar i rokejarles, en Jordi repassa les lletres i si trobem alguna falta o no ens ajuda alguna paraula a cantar a gust , busquem el sinònim que ens entri be. Te que posar la veu principal a 9 cançons.

 
   
Es el torn d’en Xavi, li toca posar la seva part i extirpar els aguts a les segones veus.

Serà a 3 cançons que tingui ell la veu principal, Ho sento, El meu desert i Caixa de bombes.

   

I aquí tenim al Edu, el responsable de clicar el botó per gravar-nos las veus...

Que no cridem tant que clipem diu!

   

Ja ho tenim tot gravat!

Ara queda la feina dura de barrejar i ser autocrític, uf o tornaríem a gravar tot de nou.

Però amb paciència i concentració comença a sonar tot com havíem pensat, un trio de rock que mostri la força del directe, no fem cap fos a les cançons totes tenen el seu final.

 
   

Finalment, després de escoltar mil cops la feina, es hora d’aixecar-se de la cadira i dir que així es com sonem, així es com toquem i així es com ens sentim... si juntem un baix una bateria, una guitarra i fem la nostra música,

fem rock i fem...
fotat !!!

 
   

 i apa...

 ja tenim el CD !!!

"ara sí"